Tentang Menghargai Cinta III

Caner ko skrg? Projek suma ok?
Ok. Projek anta draf next week. Aku stat exam 9/11. Abis 23. Pastu hmm.. pepaham la. Cari keje la jawabnya.
Hmm…oklah tu. Result pn ok kan? Boleh tuu…
Heheh..tak tentu gak. Tengoklah. Ko plak? Caner persiapan dah nak kawin ni?
Aduhh…Ko ni takde soalan lain ker? Cubalah tanya soalan yang memeras minda skit…
Oklah. Pada pendapat kau apakah impak kejadian gempa bumi di Pakistan akan memburukkan lagi hubungan antara negara tersebut dengan India?
Apa kau mengarut ni?
Laa…tadi kan suruh tanya soalan memeras minda?
Oh, camtu ker? Eheheh…
Hehe. Ha, soalan sblm tu tadi nak jawab ker tak?
Persiapan ok jer. Biasa.
Aik…cam tak seronok jer nak kawin?
…..Ntah la Im.
Kenapa ni? Anything wrong?
…..(pause) Takdelah.
Well, he’s a lucky man to have a girl like you. Cantik, bijak, sopan.
Ah..yelah tu. Sapa yg dapat ko esok pun bertuah tau!
Apa plak?! Rugi tau sapa dapat aku. Lagipun, sapalah aku nak diminat orang, harta takde, rupa pun kurang.
….(dia pause, lama) Sebenarnya kan, dah lama benda ni aku simpan. So, hari ni biarlah aku berterus-terang ek. Aku selama ni memang tunggu kau. Dari dulu lagi. Dari start aku kenal ko. Dari start kita kena gosip. Dari dulu lagi.
Erk….(aku plak terkasima, lama giler). Kenapa tak pernah cakap?
Aku pempuan la Im. Takkan aku nak cakap. Malulah aku. Tapi selagi aku tak luahkan, hati aku takkan puas. So dahlah ek, mulai hari ni aku nak declare dalam hati aku yang ko ni cuma kawan baik aku. Dah.
…………………………………………………………………………

Advertisements

10 Comments

Filed under Uncategorized

10 responses to “Tentang Menghargai Cinta III

  1. So, macam mana Im? The ball is now in your court?

  2. dia jadi kawin ker tak?

    ko tak berminat ke dgn dia ?

    *jadi kaki gosip la plak….

  3. ahah.. dah kene spam…

    anyway, kalau pun dia bagitau abg lebih awal, abg akan terima dia tak?

  4. Im, Please respond to all those specific questions asked, please…
    And, remember not to beat around the bush with your answers. :))

    (yang planning nak kawin tu pun, nak tau juga jawapannya, despite she saying: “So dahlah ek, mulai hari ni aku nak declare dalam hati aku yang ko ni cuma kawan baik aku. Dah.” )

  5. betul kata pycnogenol tue

    ayat last orang mo kahwin tue ayat cover malu jer tue kalau awak reject dia…..

  6. Spot on Amoy tentang “ayat cover malu” tu. Im jangan tak faham cara orang perempuan cakap. Tak percaya tanya si Amoy tu….dia banyak tengok Korean serials. :))

  7. im

    ok, aku bagi jwpn direct to the point. aku dh fikirkan benda ni semasak-masaknya. sbnrnya slama bbrp tahun ktorg berkawan ni, tipulah kalau aku kata aku tak pernah terfikir nak tekel dia. tapi berkali-kali aku tanya diri aku, aku dapat jawapan yang sama, i care for her, but no more than a friend. u see, some relationships are better off as friends, and u cannot lie to yourself when it comes to matters of the heart. kalau aku ada perasaan pada dia, dah tentu dari dulu lagi aku dah tekel dia. so, im gonna leave it at that.

  8. Alhamdulillah…a good, direct, clear, no-turning-back, straight to the point kind of answer.
    That’s my man !!
    “The heart has its reasons, of which reason knows nothing at all….”

  9. susana

    Jadilah sahabat yang mengerti…jadilah sahabat yang memahami…jadilah sahabat yang mampu tersenyum bila sahabatnya dalam kegembiraan…

  10. Anonymous

    hahaha .. poyo … poyo … ader ker perempuan yg dah nak kawen luah perasaan saat2 akhir … ko ni sajer jer nak tunjuk hebat kan?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s